Керемедчиев: Видя се какво са решили Путин и Ердоган в Сочи. Русия изостави Армения, защото подкрепата на Турция й е по-важна


Дата: 21/09, 16:16

Кадър Нова 

Русия изостави Армения за Нагорни Карабах, защото подкрепата на Турция й е по-важна, заяви пред Марица Милен Керемедчиев.

"Всъщност се оказа, че при посещението си в Русия турският президент Реджеп Ердоган е обсъдил доста повече теми с домакина Владимир Путин.

Видя се, че веднага след тази среща Ердоган обяви от трибуната на ООН Нагорни Карабах за азерски.

Доста силно изказване, което е и причината за активирането на военните действия от страна на Азербайджан.

Явно по време на срещата между Путин и Ердоган е постигната договореност Русия да предаде интересите на Армения в Нагорни Карабах, за да може с подкрепата на Турция Азербайджан да предприеме офанзива и да превземе цялата територия на сепаратистката република.

Тази договорка става ясно от действията на Баку.

Армения също обръща гръб на Русия. Вижда се затопляне на отношенията на Ереван със САЩ - предстои съвместно военно учение на въоръжените сили на двете страни, което предизвика много негативно изказване от страна на Москва. Явно Армения се преориентира към САЩ и вижда, че Русия няма да защити интересите - специално в Нагорни Карабах.

Москва го прави заради подкрепата, която получава от Турция, която е основният икономически и финансов хъб на Русия.

През нея минават голяма част от финансовите и икономическите транзакции на Москва.

Освен това Анкара придобива все по-голяма тежест в бъдещите двустранни преговори, които ще се проведат рано или късно между Русия и Украйна, за спиране на военните действия.

Така че Анкара в момента става незаобиколим фактор в този конфликт - дори измести Обединените нации като инициатор на преговорите за възобновяване на износа на зърно. Видя се, че Турция има много по-силни позиции и повече възможности за постигане на успех от ООН.", посочи дипломатът.

Продължение https://www.marica.bg/samo-v-marica/intervyuta/milen-keremedchiev-vmesto-da-pusnem-ukrainskoto-zarno-trqbvashe-da-zastanem-v-grupata-na-protivniciteЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Министърът на енергетиката от Будапеща: България подкрепя тази препоръка
Дата: 16/07, 19:51

Красимир Балъков: Това е най-щастливият ден след САЩ 94
Дата: 16/07, 19:45

На някои места в България вече вали и гърми и разхлаждането е факт
Дата: 16/07, 19:38

Исторически миг: Христо Стоичков и Боби Михайлов се помириха
Дата: 16/07, 19:32

Желязков: Отиваме на преговори реално с ДБ
Дата: 16/07, 19:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия