Борис Джонсън: Подцених Covid


Дата: 06/12, 23:03

Снимка: Булфото 

Бившият британски премиер Борис Джонсън заяви, че е трябвало да „разкрие“ сериозността на Covid по-рано, признавайки, че е имало възможност да се предприемат по-ранни действия срещу вируса.

Давайки показания за воденото разследване за Covid в продължение на повече от пет часа, Джонсън каза, че е подценил „мащаба и темпото на предизвикателството“. Той обаче допълни, че това важи и за учените и за цялото правителство, настоявайки, че министрите са дали най-доброто от себе си при тези обстоятелства.

През първия от двата дни на свидетелски показания бившият премиер се опита да защити стореното от него на постаq след като стана обект на критики от други свидетели, дали показания по-рано, обвинявайки го в нерешителност и некомпетентност.

Борис Джонсън започнаq изразявайки съжаление за „болката, загубата и страданието“, които хората са преживели по време на пандемията. Коментарите му бяха прекъснати от протестиращи в залата за изслушване, където могат да влязат и редови граждани, на които беше наредено да напуснат. Някои членове на опечалени семейства се изправиха там, държейки листчета хартия, на които бе изписано: „Мъртвите не могат да чуят вашите извинения“.

Борис Джонсън защити решението си да остави Мат Ханкок като министър на здравеопазването въпреки призвите на тогавашния му съветник Доминик Къмингс да го уволни, защото смята, че Ханкок умее да работи с хората, пише flashnews.bg.

Преди шест месеца Джонсън напусна парламента като депутат след критичен доклад на Комисията по привилегиите, заключил, че той е подвел депутатите с показанията си по повод на нарушенията на локдауна на „Даунинг стрийт“.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Ричард Алибегов: Няма защо да се страхуваме от еврото, тъй като от години оперираме с него
Дата: 26/02, 17:16

Андай: ДПС ще има свои министри в правителството
Дата: 26/02, 17:14

Доц. Трифонова обясни защо слънчевите изригвания са опасни
Дата: 26/02, 17:09

Лоша вест за работата на жените в България над тази възраст
Дата: 26/02, 17:02

Стоичков към рожденика Петър Хубчев: Сега обръщаш най-важния мач в живота си
Дата: 26/02, 16:58

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия