Служебният министър на правосъдието: Поисканата смяна на външния министър е издържана по Конституция


Дата: 16/04, 17:28

Снимка Булфото, архив

Процедурата е издържана по Конституция, оттук нататък е решение на президента дали ще издаде указ. Това каза служебният министър на правосъдието Мария Павлова в отговор на въпрос за направеното от служебния премиер предложение за смяна на служебния министър на външните работи. 

Вчера служебният министър-председател Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предложение до президента Румен Радев, Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов. 

„В първоначално изнесения списък за външен министър фигурираше друго име. Впоследствие това име беше сменено, тъй като по лични мотиви първоначалният кандидат се отказа. Към настоящия момент отново се предлага смяна на министъра на външните работи, не знам дали изявлението на Бойко Борисов е било единственият мотив за смяна на този министър“, каза още Мария Павлова, цитирана в БТА. 

Тя отбеляза още, че служебният премиер Димитър Главчев е изготвил предложение по реда, който е разписан с промените в Конституцията, изложил е своите мотиви.  

„Това как се определят от някои – дали са достатъчни, дали са приемливи и въобще по какъв начин се определят, е въпрос на гледна точка“, коментира още Павлова. Ако президентът реши да не подписва указ, ще остане сегашният министър на външните работи, добави тя. 

„Това е едно предложение, предвижда се процедура, предложението се движи по процедурата. Не бих казала, че е криза, все пак Министерският съвет не се състои от един или двама министри. Всички други министри сме по местата си и работим“, посочи още служебният министър на правосъдието. 

Мария Павлова участва днес в тържественото честване на деня на Конституцията, органзирано от Съюз на юристите в България. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Полицията арестува американец, наръгал шестима
Дата: 26/05, 18:40

16-годишнo момче е в болница, след като собствения му баща го преби жестоко
Дата: 26/05, 18:191 Коментар

Зеленски настоява Бойдън и Си Дзинпин да присъстват на срещата за мир
Дата: 26/05, 17:59

Гришо с поредна победа на корта
Дата: 26/05, 17:26

Седмицата започва със слънце и до 25 градуса максимални температури
Дата: 26/05, 17:06

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия